ОТДЕЛЕНИ

В съвременния индустриален свят, където социалните контакти стават все по-повърхностни, а технологиите заменят общуването, човекът потъва във вакуума на своята отделеност.
Изложбата „Отделени“ със средствата на фотографията изследва проблемите на отчуждението и самотата в модерното общество. Композиции, в които персонажите са обгърнати от тъмнина и безпокойство, портрети, в които лицата се разслояват на собствените си проекции – авторът Васил Абаджиев изгражда своите образи, използвайки драматизма на черно-бялото противопоставяне, за да внуши идеята за изолация, безпомощност и страх от бъдещето.
Върху този фон от тревожност и самота откроява и посланието на изложбата за нуждата от повече близост и съпричастност в съвременния свят. Експозицията включва 30 широкоформатни монохромни фотографии и две видео инсталации.
Васил Абаджиев е роден през 1966 в Сливен. Завършил е магистърска специалност Живопис в Национална художествена академия. Има няколко самостоятелни изложби в България и множество участия в колективни изложби в България, Германия, Румъния и др. Занимава се със сценография и костюмография в театъра. Реализирал е над 30 сценографски проекта в България, Германия, Русия и САЩ.